Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν κάνει τεράστια άλματα στον τομέα της ασφάλειας που προσφέρουν στους επιβάτες τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια από αυτά που πάνε το θέμα ακόμα πιο πέρα και ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους.

Το EuroNCAP που κάνει τα crash tests έδωσε στην δημοσιότητα ένα video και μαζί την λίστα με τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 για διάφορους λόγους. Τα χωρίζει σε τέσσερις βασικές κατηγορίες και παρουσιάζει ποιο είναι το καλύτερο ανάμεσά σε όσα δοκίμασε.

Στα μικρά οικογενειακά ξεχωρίζει η Mercedes Benz A-Class, στα μεγάλα οικογενειακά ξεχωρίζει το Lexus ES το οποίο παίρνει και την πρώτη θέση στην κατηγορία των υβριδικών, ενώ στα crossover ξεχώρισε το Hyundai Nexo.

Στο video βλέπουμε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και το πως συμπεριφέρονται στο κλασικό crash test που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά βλέπουμε επίσης και τη νέα τάση στις μετρήσεις του ΕuroNCAP όπου μεγάλη βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα έχουν και τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού σε ειδικές συνθήκες.

Πηγή: https://www.caranddriver.gr